έι γκρίτστο!

 
Με αφορμή την επανεμφάνιση του μακεδονικού στην ελληνική δημόσια σφαίρα, προβήκαμε στην συγγραφή ενός κειμένου με τις θέσεις μας πάνω στο ζήτημα, το οποίο το μοιράζουμε χέρι χέρι και το διανέμουμε σε συντροφικά στέκια και καταλήψεις. Για την πλαισίωση του κειμένου μας, εκτυπώσαμε την παραπάνω αφίσα λόγου και χτυπήσαμε στον βόλο στένσιλ με τα συνθήματα: “Ο ελληνικός πατριωτισμός οπλίζει εθνοκαθάρσεις” και “Αλληλεγγύη στην Μακεδονική μειονότητα”.

 

Ολόκληρο το κέιμενο της αφίσας:

Έι γκρίτστο, σημαίνει έι ελληνάκι στα μακεδόνικα. Είναι η γλώσσα που μιλιέται για πάνω από έναν αιώνα απο τους Μακεδόνες. Μία εθνοτική ομάδα που έχει φάει τον ελληνικό φασισμό με το κουτάλι. Όλοι βέβαια είχαμε έναν κακό γείτονα, αλλά σαν το ελληνικό κράτος κανείς. Με την πολυπόθητη προσάρτηση του νότιου τμήματος της Μακεδονίας στην ελλάδα το 1913, απαγόρευσε στην Μακεδονική μειονότητα το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της , εξαπολύοντας μια σειρά από εξοντωτικές κινήσεις με ξυλοδαρμούς, βιασμούς , πογκρόμ, λεηλασίες χωριών, εξορίες και φυλακίσεις. Παράλληλη ήταν και η διαρκής αφομοιωτική πολιτική των μακεδονικών πληθυσμών που για οτιδήποτε μακεδονικό ξεστόμιζαν , τιμωρούνταν. Την περίοδο του εμφυλίου, το βόρειο κομμάτι του ΔΣΕ συγκροτείται επί τον πλείστον από μακεδόνες, θέτοντας εντός του το ζήτημα των δικαιωμάτων τους ως μειονότητα. 

Ο αντιφασιστικός αγώνας, είναι αγώνας μνήμης ενάντια στο έθνος. Ευθύνη του είναι να ξεθάβει τις ιστορίες των θυμάτων του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα, αφενός η θέση του ελληνικού κράτους για την μειονότητα παραμένει ίδια, επιδιώκοντας σταθερά την αφάνισή της (σε συνεργασία τους φασίστες). Αφετέρου, η θέση του για τη σύνθετη ονομασία μόνο τυχαία δεν είναι. Τα ελληνικά αφεντικά γλυκάθηκαν τόσα χρόνια και θέλουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη μακεδονική πίτα των 250 ευρώ βασικό μισθό και των προσοδοφόρων βαλκανικών επενδύσεων, λιγουρεύονται δηλαδή την απομύζηση της μακεδονικής εργατικής τάξης με ευρωπαϊκούς όρους. 

Τα συλλαλητήρια συμπύκνωναν τα πιο διάχυτα εθνικιστικά στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας. Μια σούπα από στοιχεία φυλετικού και πολιτισμικού ρατσισμού ελληνικής ανωτερότητας, αντισημίτικων συνωμοσιολογικών θεωριών, (αριστερού) αντιαμερικάνικου αντιιμπεριαλισμού, πατριωτικής αντικομματικής αντισυστημικότητας και χριστιανικού ελληνορθόδοξου φονταμεταλισμού. Τα πρόσωπα, τα περιεχόμενα, τα συνθήματα, τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σ’αυτά αλλά και συνολικότερα στη δημόσια σφαίρα, είναι τα συγκροτιτικά στοιχεία του σύγχρονου ελληνικού φασισμού. Είναι ο λόγος που οι νεοναζί βρίσκονταν στο φυσικό τους περιβάλλον, σαν τα ψάρια μες στο νερό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ

In_reverse|συνέλευση ενάντια στο ελληνικό πανοπτικό
Μάρτιος 2018

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση της inreverse: